28/2/13

Έργα τέχνης από κύβους του Ρούμπικ




Ο κύβος του Ρουμπικ εφευρέθηκε το 1974 από τον Ούγγρο καθηγητή Ερνό Ρούμπικ και τις τελευταίες 3 δεκαετίες χρησιμοποιείται για να εξασκεί το μυαλό και τη λογική. Μία ομάδα καλλιτεχνών όμως βρήκαν έναν εναλλακτικό και πρωτότυπο τρόπο χρήσης του κύβου, δημιουργώντας ψηφιδωτά έργα τέχνης.



Οι ομάδα καλλιτεχνών του Cube Works Studio με έδρα το Τορόντο δημιούργησαν ένα νέο είδος street art, δημιουργώντας έργα τέχνης με κύβους του Ρούμπικ. Πορτρέτα αστέρων του Χόλιγουντ, πολύχρωμα σχέδια και τοπία συγκαταλέγονται στις δημιουργίες τους, ωστόσο το πιο εντυπωσιακό έργο τους ήταν να καλύψουν με 85.794 κύβους του Ρούμπικ, έναν αστικό τοίχο στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας την έκπληξη των περαστικών.

Η τοιχογραφία έχει 13 μέτρα ύψος και 200 ​​μέτρα πλάτος και οι καλλιτέχνες του δρόμου χρειάστηκαν αρκετούς μήνες μέχρι να την ολοκληρώσουν κερδίζοντας μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.
Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές δημιουργίες τους και τον τεράστιο πολύχρωμο τοίχο καθώς και το βίντεο με την κατασκευή του.












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου