16/10/11

Λύση στο Αίνιγμα #12 -To μοναστήρι
Το Αίνιγμα
Σε ένα μοναστήρι, Δευτέρα απόγευμα, ο ηγούμενος μαζεύει όλους τους μοναχούς σε μια μεγάλη αίθουσα για να τους ανακοινώσει πως από σήμερα κυκλοφορεί μια θανατηφόρα ασθένεια ανάμεσα τους και πως παρακαλεί όσους έχουν αυτήν την ασθένεια να αυτοκτονήσουν για να μην θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των υπολοίπων. Την επόμενη μέρα, ο ηγούμενος ξανασυγκεντρώνει όλους τους μοναχούς στην ίδια αίθουσα όπου όλοι σχηματίζουν πάλι έναν κύκλο ώστε ο ένας να βλέπει τον άλλον, και τους ανακοινώνει πως πρέπει να αυτοκτονήσουν για το καλό του μοναστηριού όσοι πάσχουν από την ασθένεια. Αυτό συνεχίζεται  κάθε μέρα μέχρι την Κυριακή το απόγευμα, όπου και τελικά ανακοινώνει πως αυτοκτόνησαν όλοι οι ασθενείς..

Προσοχή. Οι μοναχοί οι οποίοι είναι όλοι πρόθυμοι να αυτοκτονήσουν(εφόσον πάσχουν από την ασθένεια), απαγορέυεται να επικοινωνούν μεταξύ τους(μπορούν να έχουν μόνο οπτική επαφή, δηλαδή μπορούν να δουν ο ένας τον άλλον άλλα δεν μπορούν να μιλήσουν ή να κάνουν κάποιο νόημα). Επίσης χαρακτηριστικό αυτής της θανατηφόρας ασθένειας είναι ότι σχηματίζει μία κόκκινη βούλα στο μέτωπο των μοναχών, η οποία  μάλιστα είναι πολύ ευδιάκριτη και θέλει πάνω από  μια εβδομάδα για να μεταδοθεί σε άλλο άτομο. Και τέλος στο συγκεκριμένο μοναστήρι για κάποιο λόγο δεν υπάρχουν καθρέφτες ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάτοπτρο( γυαλί, γούρνα με νερό κ.α.).
Πόσοι μοναχοί αυτοκτόνησαν και πότε?


H Λύση

 

 
Την Τρίτη ο ηγούμενος ξανασυγκεντρώνει όλους τους μοναχούς και τους ανακοινώνει πως πρέπει να αυτοκτονήσουν. Τι σημαίνει αυτό? Αν ηταν μονο ένας ο μοναχός με τη θανατηφόρα ασθένεια,  δε θα έβλεπε κανέναν άλλο μονάχο με κόκκινη βούλα και δια της ατόπου απαγωγής θα καταλάβαινε πως αυτός είναι που πρέπει να αυτοκτονήσει.

Αν ήταν δυο οι μοναχοί με τη θανατηφόρα ασθένεια, τότε με το ίδιο σκεπτικό: τη Δευτέρα δε θα αυτοκτονούσαν γιατί θα έβλεπαν ακριβώς έναν μοναχό με κόκκινη βούλα, την Τρίτη όμως, και εφόσον δε θα είχε αυτοκτονήσει ο μοναχός που βλέπουν θα καταλάβαιναν πάλι πολύ εύκολα πως ο εαυτός τους έχει την κόκκινη βούλα και θα αυτοκτονούσαν την Τρίτη και οι δυο.

Την Κυριακή λοιπόν ο ηγούμενος ανακοινώνει πως το μοναστήρι δεν βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο, επομένως οι μοναχοί που αυτοκτόνησαν ήταν 6 και αυτοκτόνησαν όλοι το Σάββατο μετά την ανακοίνωση του ηγούμενου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου