9/5/11

O Perelman, o Iησους και το σύμπαν

Η μαθηματική ιδιοφυΐα, ο Ρώσος Grigory Perelman, ο οποίος έλυσε την εξίσωση τοπολογίας του Πουανκαρέ, ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα των Μαθηματικών, διηγήθηκε σε μια σπάνια συνέντευξή του ότι προσπάθησε να καταλάβει πώς ο Ιησούς περπάτησε πάνω στο νερό. «Δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα, μόνο δύσκολα προβλήματα», δήλωσε στην καθημερινή εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα».

Ενθυμούμενος τις σχολικές του στιγμές, ο μοναχικός επιστήμονας, που μέχρι σήμερα αρνούνταν τις συνεντεύξεις, εξήγησε ότι ήθελε να ερμηνεύσει το θρύλο του Ιησού Χριστού. «Προσπαθούσα να υπολογίσω την ταχύτητα με την οποία περπατούσε ώστε να μην πέσει μέσα», δήλωσε.

«Ενα παιδί μαθαίνει από τη γέννησή του. Αν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τα χέρια και τα πόδια του, γιατί όχι και το κεφάλι του;» Εξήγησε επίσης ότι αρνήθηκε την αμοιβή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του Ινστιτούτου Clay Mathematics για τη λύση του προβλήματος του Ανρί Πουανκαρέ, γιατί «γνωρίζω πώς να κυβερνήσω το σύμπαν. Γιατί να τρέξω πίσω από ένα εκατομμύριο δολάρια;».

Ο 44χρονος μαθηματικός, ο οποίος ζει με τη μητέρα του στην Αγία Πετρούπολη, δημοσίευσε στο Ιντερνετ τη λύση του προβλήματος που έθεσε ο γάλλος μαθηματικός το 1904, αλλά κατόπιν αρνήθηκε το βραβείο λόγω «διαφωνίας» με τους συναδέλφους του.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Grigory Perelman


*H συγκεκριμένη συνέντευξη θεωρήθηκε από δημοσιογράφους αναξιόπιστη, διότι δημιούργησε υποψίες με τις πολλές ανακρίβειες και λάθη, ενώ οι Ρώσοι bloggers δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν το άτομο που έκανε την συνέντευξη.

πηγές:
http://www.enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου