4/5/11

The Human Calculator




Ο Γερμανός Rüdiger Gamm είναι ο Human Calculator. O 35χρονος μπορεί να κάνει περίπλοκες μαθηματικές πράξεις με το μυαλό του σε πολύ μικρό χρονικο διάστημα, όπως πολλαπλασιασμούς κ.α. Ειδικότητα του είναι να βρίσκει δυνάμεις αριθμών. Και αν δε πιστεύετε σε υπερήρωες όπως ο Superman και ο Spiderman, δείτε το παρακάτω video για να πιστέψετε στον Human Calculator..


Ο Rüdiger Gamm απέκτησε αυτή την ιδιότητα όταν έγινε 21 χρονών. Μπορεί ακόμα να πει ολόκληρες προτάσεις ανάποδα, και να υπολογίζει ημερομηνίες και μέρες. Όσον αφορά την υπολογιστική του ικανότητα σε μαθηματικές πράξεις, το 2008 στο Mental Calculation World Cup στο Leipzig υπολόγισε την εκατοστή δύναμη του 81 σε 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Το μυστήριο είναι πως δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τα μαθηματικά μέχρι τα 20 του. Το εκπληκτικό ταλέντο του έχει προκαλέσει ενδιαφέρον σε πολλούς ερευνητές.

1 σχόλιο:

  1. Πράγματι εντυπωσιακό! Περιπτώσεις τέτοιων ατόμων απασχόλησαν την επιστήμη προς το τελος του 19oυ αιώνα, ενώ περιπτώσεις ατόμων με εντυπωσιακές υπολογιστικές ικανότητες έχουν καταγραφεί από πολύ παλιότερα. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του Johann Martin Zacharias Dase... http://iomikron.blogspot.com/2011/05/gauss.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή