13/5/11

Περί πνευματικών.. ιδιοκτησιών

Τον τελευταίο καιρό μέσα από αναζητήσεις που έχω κάνει προσωπικά στο google παρατήρησα πολλά μικρά site, κυρίως blog με 30.000 το πολύ συνολικές επισκέψεις που γράφανε πάνω πάνω σε κάποια γωνία ή με μεγάλα γράμματα "Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση του περιεχομένου χωρίς την έγγραφη συναίνεση του δημιουργού.". Και αναφέρομαι σε ιστολόγια που απλά αναπαράγουν γνωστούς στίχους τραγουδιών, γνωστά ανέκδοτα, γρίφους κτλ. Όλα αυτά μου προξένησαν πολύ μεγάλη εντύπωση. Προσπαθώ να καταλάβω, αν γράψω και εγώ τους στίχους θα μου στείλεις εξώδικο;

Ηρεμήστε λίγο.. 1)δεν είστε οι μόνοι που έχετε blog 2)δεν γράφεις σαν τον Μάνο Κοντολέων για να σου κλέψουν τα δημιουργήματα. Σκεφτείτε πως υπάρχουν πάνω από 30.000 ελληνικά blog και τα μεγαλύτερα από αυτά(με 4 εκατ. επισκέψεις) δε σου βάζουν όρια και φραγμούς.

Aδειάσαμε από ανθρώπινη νόηση και γεμίσαμε ιδιοκτησίες.. Για να μην παρεξηγηθώ κιόλας. Πιστεύω ακράδαντα πως πρέπει να αναφέρεται η πηγή της ανάρτησης ή της φωτογραφίας και σε περιπτώσεις όπου κριθεί απαραίτητο να ζητηθεί και άδεια. Θυμηθείτε πως τα blog είναι συνώνυμα της ελευθερίας και πάνω από όλα της διασκέδασης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου