9/7/11

Logicomix

Το Logicomix είναι μία γραφική νουβέλα του Απόστολου Δοξιάδη(ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ) και του καθηγητή Πληροφορικής του Μπέρκλεϊ, Χρίστο Παπαδημητρίου, εικονογραφημένο από τους Αλέκο Παπαδάτο και Άννι Ντι Ντόνα.

Το βιβλίο-κόμικ βασίζεται στην ζωή του Βρετανού μαθηματικού Μπέτραντ Ράσελ και πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι στην αναζήτηση της θεμελίωσης των μαθηματικών και της λογικής . 

Ένα ταξίδι με πάθος ή εμμονή για την εύρεση της αλήθειας πίσω από τους αριθμούς, την φύση και τους ανθρώπους που ελοχεύει όμως κινδύνους παράνοιας και σχιζοφρένειας σε μια εποχή που ο κόσμος κλονίστηκε από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Πρόκειται για μία ιστορία μαθηματικών με πρωταγωνιστές σπουδαία ονόματα όπως ο Καντόρ, ο Πουανκαρέ, ο Λούντβιχ Βίγκενσταιν, ο Φρεγκέ που μοιάζουν για πρώτη φορά τόσο ανθρώπινοι με τα προσωπικά τους δράματα και αδυναμίες.

Παρ' ότι το βιβλίο γράφτηκε πρώτα στα αγγλικά οι συντελεστές του αποφάσισαν, η πρώτη έκδοση του να γίνει στα ελληνικά. Το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2008 από τις εκδόσεις «Ίκαρος». Σύντομα εξαντλήθηκε η πρώτη έκδοση και ακολούθησε άλλη μία που εξαντλήθηκε και αυτή σε σύντομο χρονικό διάστημα και ήδη κυκλοφορεί η τρίτη έκδοση.

Το Logicomix έλαβε περισσότερο καλές κριτικές, ενώ έγινε σύντομα best seller στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ, στην Ολλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει σε συνολικά 14 χώρες του εξωτερικού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου