14/3/12

ΟΧΙ στα γερμανικά προϊόντα

Μπορεί να είμαστε σε μια χώρα που άλλοι αποφασίζουν για εμάς, είτε αυτοί είναι βουλευτές είτε αυτοί είναι Γερμανοί καγκελάριοι.. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι και πολύ Έλληνες.
Επειδή όμως είμαστε κύριοι του εαυτού μας μπορούμε να κάνουμε τις απλές καθημερινές επιλογές μας συνειδητά..
Πρόσφατα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απελευθέρωσε τη Γερμανία από τις αποζημιώσεις που οφείλει στην Ελλάδα οι οποίες ανέρχονται κοντά στα 90 δις ευρώ. Ποσό εξευτελιστικό βέβαια. Μην ξεχνάμε τα δεινά που πέρασε η χώρα μας και όλος ο κόσμος από τους Ναζί. Και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται οι Γερμανοί έρχονται ξανά, αυτή τη φορά χωρίς όπλα και άρματα, αλλά με μια διαφορετική επεκτατική πολιτική, αυτή της οικονομικής και πολιτικής υποδούλωσης.
Αυτό που προτείνεται λοιπόν είναι μποϊκοτάζ σε όλα τα γερμανικά προϊόντα. Όποιος λοιπόν θέλει να συμμετέχει σε αυτήν την κίνηση αρκεί να αποφεύγει τα προϊόντα με τους εξής αρχικούς αριθμούς στο barcode: 400, 401, 402, 403 μέχρι και 440.
Εάν αυτός είναι ο αρχικός αριθμός τότε το προϊόν προέρχεται από την Γερμανία.
Ήδη το εμπάργκο άρχισε να αποδίδει. Υπολογίζεται πως υπάρχει μια μείωση της τάξεως του 13%, η οποία αντιστοιχεί σε 5,1 δισ. ευρώ, για τις γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το 2011.

2 σχόλια:

  1. Λευτέρης18/3/12 21:16

    Βασικό να μην επιλέγουμε γερμανικά προιόντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/7/12 13:46

    Αμερικανικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή