1/4/11

Η ζωή του Πυθαγόρα γίνεται κινηματογραφική παραγωγή

Κινηματογραφική υπερπαραγωγή λοιπόν, με θέμα τη ζωή του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού και φιλόσοφου του 6ου αιώνα π.Χ., Πυθαγόρα, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Mia Sperber, «The Gates of Light: A life of Pythagoras»

Τα γυρίσματα της ταινίας θα γίνουν βέβαια στη γενέτειρα του Πυθαγόρα, τη Σάμο, αλλά και στην Πίνδο και στα Μετέωρα. Σύμφωνα με τη Λιλέτ Μπόταση, διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας «Inkas Film Production», που έχει αναλάβει την παραγωγή από ελληνικής πλευράς(Ιnkas Film Production), τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν γύρω στις 30 Αυγούστου στη Σάμο.

Την παραγωγή της ταινίας διεκδίκησαν πολλές χώρες, κυρίως Ισπανία και φυσικά Ελλάδα, και απ' ό,τι φαίνεται, η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα αναλάβει τελικά μαζί με την Αγγλία(Fountain of Life Productions) τη συμπαραγωγή,  με τη βοήθεια των Hellenic Film Commission, Nova και ΕΚΚ. Γυρίσματα θα γίνουν και στο Λουξεμβούργο και το Βέλγιο. 

Το βιβλίο της Mia Sperber, η οποία εκτός από παραγωγός είναι και γιατρός και συγγραφέας, είναι μια λεπτομερής βιογραφία του Πυθαγόρα. Ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια, διατρέχει την περίοδο που έζησε στην Αίγυπτο, αλλά και αργότερα στην Ιταλία, και καταλήγει στο θάνατό του. Τα θεωρήματά του, οι γεωμετρικές αποδείξεις, οι φιλοσοφικές αναζητήσεις, αλλά και οι ίδιοι οι μύθοι που συνοδεύουν τον Πυθαγόρα, περιγράφονται λεπτομερώς στο βιβλίο.

To cast? Adrien Brody,  Ben Kingsley, Benicio Del Toro, Mila Kunis, Breandan Frasier, Patrick Stewart  είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που έχουν ακουστεί. Στη σκηνοθεσία ο Harry Winer.

Ο Δήμος Πυθαγορείου και πολλοί επιχειρηματίες του νησιού εργάζονται πυρετωδώς, συμμετέχοντας στις προετοιμασίες. Πρόκειται για ένα πραγματικά φιλόδοξο εγχείρημα. Εκτός από την ταινία, θα γυριστεί παράλληλα μια τηλεοπτική σειρά 9 επεισοδίων, αλλά και ένα ντοκιμαντέρ για τον φιλόσοφο, που θα σκηνοθετήσει ο Γιώργος Οικονόμου. 


πηγές:
http://www.ixorcosmos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου