21/3/11

Σκανδαλολογία Μέρος Β'

Ομόλογα-Ασφαλιστικά ταμεία: Άλλο ένα σκάνδαλο με άμεσο θύμα τους εργαζόμενους αυτής της χώρας.

Το ελληνικό κράτος, θέλοντας να παρουσιάσει ψευδή στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσον αφορά το δημόσιο έλλειμμα, έστησε μία κομπίνα. Το υπουργείο οικονομικών εξέδωσε ομόλογα αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία αγόρασε η αμερικανική τράπεζα JP Morgan σε ολόκληρη την ονομαστική του αξία(και τα 280 εκατ. ευρώ) ενώ η συμφωνία ήταν στο 85% της αξίας του. Προφανώς η JP Morgan δεν είναι αφελής και προφανώς το ελληνικό κράτος δεν ξεγέλασε την αμερικανική τράπεζα. Όλα ήταν συνεννοημένα βέβαια, αφού η Morgan τα πούλησε μέσω τρίτων σε μεγαλύτερη τιμή σε άλλους. Ποιοι ήταν αυτοί οι άλλοι; Τα ασφαλιστικά ταμεία, των οποίων οι διοικήσεις υποχρεώθηκαν από το κράτος να αγοράσουν τα ομόλογα με χρήματα από τα αποθεματικά ταμεία των ασφαλισμένων(!). Ουσιαστικά το κράτος υποθήκευσε το μέλλον των ασφαλισμένων χρησιμοποιώντας τα χρήματα των εισφορών τους, και τώρα δεν μπορούν να πληρωθούν τα εφάπαξ(εκκρεμούν δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις), συγχωνεύουν ταμεία υγιή και μη, μήπως και καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα.

Ένα σκάνδαλο, με εμπλεκόμενους ελληνικές και ξένες τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες και όταν έρχεται η ώρα της κρίσης, το λογαριασμό τον στέλνουν στο λαό..

Διαβάστε εδώ τη Σκανδαλολογία Μέρος Α'- Βατοπέδι
Διαβάστε εδώ τη Σκανδαλολογία Μέρος Γ'- Κοσκωτάς 

3 σχόλια:

 1. έχεις να μας δώσεις κάποιο link? πώς τα έμαθες αυτά? αν θέλει κάποιος να μάθει περισσότερα, που μπορεί να βρει ανάλογα στοιχεία?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος25/3/11 05:24

  Πολύ καλή και σύντομη επεξήγηση για το τι ακριβώς είναι το σκάνδαλο των ομολόγων που όλοι έχουμε ακούσει αλλά λίγοι γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φίλε omikron, τις πληροφορίες για τα σκάνδαλα τις πήραμε από διάφορες πηγές στο ίντερνετ, βιντεάκια στο youtube και τηλεόραση. Οπότε αν googlάρεις αυτά που θέλεις θα τα βρεις. Αν θέλεις τα συγκεκριμένα λινκ που χρησιμοποιήσαμε για το άρθρο μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας με email και θα σου στείλουμε όλες τις πληρφορίες που έχουμε. ευχαριστούμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή