7/3/11

Σκανδαλολογία Μέρος Α'


Διαβάστε εδώ τη Σκανδαλολογία Μέρος Β'- Ομόλογα-Ασφαλιστικά ταμεία
Διαβάστε εδώ τη Σκανδαλολογία Μέρος Γ'- Κοσκωτάς


Βατοπέδι: Μαζί με τη Siemens αποτελούν τα δύο μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολιτευτικής Ελλάδος. Πρόκειται για μια νομιμοφανή απάτη με ζημιωμένους το ελληνικό δημόσιο (φορολογούμενοι πολίτες) και κερδισμένους κάποιους ρασοφόρους της χερσονήσου του Άθω.
Τα πράγματα έχουν ως εξής:

Η μονή Βατοπεδίου είχε στην κατοχή της χρυσόβουλα του 11ου αιώνα(έγγραφα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας) με τα οποία ισχυριζόταν πως της ανήκει η λίμνη Βιστωνίδα και οι γύρω περιοχές. Έτσι άρχισε να τα διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο, γιατί όπως έλεγε, ήθελε να φτιάξει Βυζαντινό χωριό(!). Κι ενώ η δίκη φαινόταν πως θα καταλήξει υπέρ του δημοσίου, ξαφνικά το κράτος παραιτείται από τη δίκη!
Αργότερα με υπουργική απόφαση του τότε υπουργού αγροτικής ανάπτυξης, το ελληνικό δημόσιο ανταλλάσσει τη λίμνη με οικόπεδα φιλέτα. Δηλαδή το ελληνικό δημόσιο αντάλλαξε μια προστατευμένη από διεθνείς φορείς λίμνη λόγω της χλωρίδας και πανίδας της, καθώς και τις γύρω περιοχές που ήταν χαρακτηρισμένοι ως αρχαιολογικοί χώροι, οπότε δεν υπήρχε εμπορική αξία, αφού δεν μπορούσε να υπάρξει δόμηση, με οικόπεδα τεράστιας αξίας. Η αξία έχει να κάνει κυρίως με την προοπτική τουριστικής ανάπτυξης όπως ακριβώς σε κάποια παραθαλάσσια οικόπεδα στην Καβάλα.
Αυτά τα οικόπεδα στη Μίκρα, Πανόραμα, Καβάλα και σε άλλες περιοχές καθώς και κάποια ολυμπιακά ακίνητα(δηλαδή χρυσοπλήρωσαν οι φορολογούμενοι τους ολυμπιακούς αγώνες για να βγάλουν χρήματα μιζαδόροι και παπάδες) περιήλθαν στην κατοχή off-shop εταιρειών, οι οποίες όλως τυχαίως είχαν δημιουργηθεί λίγες μέρες πριν την ανταλλαγή. Παρεμπιπτόντως, τα συμβόλαια της ανταλλαγής τα συνέταξε σύζυγος τότε υπουργού κυβερνήσεως.

Μέχρι τώρα κανένας εμπλεκόμενος δεν έχει υποστεί κυρώσεις. Πρώτον λόγω της συγκάλυψης, διότι αν κάποιος διωχθεί ποινικά, νιώθοντας πως έχει "πουληθεί" από τους υπολοίπους, θα αρχίσει να αποκαλύπτει πρόσωπα και καταστάσεις. Κι επίσης, διότι τα δύο κόμματα που κυβερνούν την Ελλάδα από το 74' μέχρι και σήμερα, έχουν φροντίσει με το νόμο περί ευθύνης υπουργών(τον οποίο ψήφισαν και τα δυο κόμματα) να είναι αδύνατο να σταλεί ενώπιον δικαστηρίου ακόμα και αν έχει διαπράξει φόνο!

 
Διαβάστε εδώ τη Σκανδαλολογία Μέρος Β'- Ομόλογα-Ασφαλιστικά ταμεία
Διαβάστε εδώ τη Σκανδαλολογία Μέρος Γ'- Κοσκωτάς

3 σχόλια:

 1. Εκκλησία, ένας παρασιτικός και βρωμερός θεσμός ανά τον κόσμο άρα και στην Ελλάδα. Όχι μόνο δε φορολογούνται για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιουσία τους (το ελάχιστο που θα έπρεπε να γίνει), αλλά επιπροσθέτως ζημιώνουν και το δημόσιο, δηλαδή τους φορολογούμενους αυτής της χώρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα συμφωνήσω ότι η εκκλησία είναι ένας θεσμός διαφθαρμένος. Θα πρέπει όμως να προσέχουμε και να μην γενικεύουμε τις ενέργειες της εκκλησίας σε όλα τα μέλη της. Σίγουρα υπάρχει πολυ μεγάλο ποσοστό διαφθοράς μέσα στην εκκλησία, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι άξιοι σεβασμού. Άσχετα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός, πρέπει να είναι γενικά αποδεκτό πως υπάρχουν ιερείς και μέλη της εκκλησίας που έχουν αφοσιωθεί και αγωνιστεί υπέρ της ανθρωπότητας.
  Αφελείς φυσικά είναι αυτοί που πιστεύουν πως είναι βλασφημία το να κατακρίνουμε την εκκλησία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αλεξης9/3/11 10:21

  Εδω ολοι οι Ελλαδα ειναι μεσα στην διαφθορα σιγα να μην εχανε την ευκαιρια και η εκκλησια..Να το πουμε και αλλιως! Οταν ολοι κλεβουν εμεις(εκκλησια) ειμαστε μαλ...ες να μην κανουμε καμια κομπινα.Και για να μην το παιζουμε εμεις ιθηκα ατομα και τιμια αμα ειχαμε και εμεις την ευκαιρια την ιδεα για μια κομπινα για να κερδισουμε τιποτα λεφτα, 80% ολοι θα ειμασταν μεσα..Ετσι ειναι ο κοσμος της business.Να πω και κατι γενικο,εχοντας γνωσεις απο management, 2 τροποι στον κοσμο υπαρχουν για να κανεις πολλα λεφτα. 1)η να ερθεις με κατι επαναστατικο στην αγορα με κατι καινουριο οπως ηταν η coca cola,microsoft windows blablablaba
  2)η στην αρχη να κλεψεις να κανεις κομπινες και οταν πλεον εχεις τα λεφτα σταθεροποιεισαι και ζεις τιμια..(φρομ τιμισοαρα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή